Két napig ingyen látogatható Kőbánya hatalmas víztározója.

Március 22: a Víz világnapja, ez alkalomból számos remek programmal készülnek ország-, sőt világszerte. A fővárosban egyedülálló lehetőségnek ígérkezik, hogy megnyitják a vízellátó rendszer egyik leglátványosabb létesítményét, a kőbányai víztároló medencéjét a látogatók előtt. Akit érdekel, hogy honnan, miként jut el hozzánk az ivóvíz, az ne hagyja ki a páratlan lehetőséget!

Az olasz mesteremberek által, hazai téglából épített és a mai napig kifogástalanul üzemelő hatalmas csarnokba nyerhetünk most bepillantást. A nagy terek oszlopaikkal, téglaboltozatos födémjükkel háromhajós templom hatását keltik. A kétemeletnyi magas építészeti művet 1970-ben további négy, 5000 m3-es medencével bővítettek. A patinás épület nyugalmat áraszt és szökőkútszerű levegőztetőinek köszönhetően egzotikus benyomást kelt a látogatókban. A vízellátás legrégebbi, még ma is működő, káprázatos létesítménye a X. kerületi Ihász utca 29. szám alatt található.

Fotó: szerelmembudapest.blogspot.hu

Fotó: szerelmembudapest.blogspot.hu

2017. március 22-én az iskolai csoportokat várják, a félóránként induló turnusokra regisztrálni kell! 2017. március 25-én pedig a családok látogatására készülnek, családi programokkal, 10 és 16 óra között. Önállóan nézelődhetünk majd, de a fegyveres biztonsági őrök és a város alatt húzódó 5000 kilométernyi vízhálózatot üzemeltető kollégák is jelen lesznek, hogy a kérdésekre válaszoljanak és bemutassanak néhány további érdekességet.

Fotó: 10.kerulet.ittlakunk.hu

További információ, regisztráció itt:

vizmuvek.hu