Hogy ne fröcsköljön, csöpögjön, guruljon ezerfelé.

Nem számít többé kuriózumnak, most már szinte minden boltban, zöldségesnél kapható a gránátalma. Ez a gyümölcs, amelynek egyetlen darabja akár 600 magot is rejthet, nagyon finom, és egyre népszerűbb, de aki először találkozik vele, az bosszankodva állapíthatja meg, hogy felnyitása nem is olyan egyszerű.

Gránátalma felbontása

Pedig érdemes vele próbálkozni, mert a magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért kiválóan alkalmasak méregtelenítésre és súlycsökkentésre is. A benne lévő anyagoknak hála, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és a magas vérnyomást is mérsékeli a rendszeres fogyasztása. Magas C- és K-vitamin tartalmú, és bővelkedik antioxidánsokban is.

Ennyi pozitívum után már csak egyetlen kérdés maradt: hogyan álljunk neki a felbontásának? Az alábbi videó jól használható módszert mutat be, a magok is megmaradnak, szét sem gurulnak, és a szemünkbe se fröcsköl a finom lé. Ehhez először az alsó részen kell egy is skalpot készítenünk, majd az oldalakon hosszanti irányba bevágni a héjat és cikkekre bontani a gyümölcsöt. Nézzétek csak!