A birkanyírás bajnoka vette kezelésbe Chris hatalmas bundáját.

Alig néhány napja, hogy az ausztrál állatmentők egy elképesztő bundájú birkára bukkantak. A Chris névre hallgató állat ráncba szedéséhez egy profi figarót kellett riasztani.

Birka

Birka

Birka

Az ausztrál állatvédők (szervezetük nevének rövidítése az RSPCA) egy meglehetősen gyapjas barira bukkantak Canberra közelében. Az állat 4-5-ször nagyobb volt, mint egy normál méretű társa, úgy becsülték, hogy az utóbbi 5 évben bizony messzire elkerülhette a fodrászatokat. Amikor megszabadították a bundájától, rögtön egy új világrekord is született, mivel annak súlya közel 40 kg-ra rúgott.

Birka

Legutóbb 2004-ben, Új-Zélandon találtak ilyen hatalmasra nőtt bundájú állatot. A Shrek névre keresztelt bárány 6 éven keresztül ellógta a nyírásokat, ennek következtében 20 férfi öltönyére elegendő gyapjút szedtek le róla.

BirkaMinden bizonnyal Chris sokkal, de sokkal jobban érzi már magát így (a rózsaszín foltok antiszeptikus spray nyomai.)

Egy ekkora bunda számos egészségügyi veszélyt is magában rejthet. A szervezet munkatársai érzékelve ezt, a nyírás mellett döntöttek, ám érezték, hogy a feladathoz egy igazi profira lesz szükségük. Választásuk Elkinsre esett, aki nem kispályás, már négyszer nyerte meg az ausztrál Birkanyíró Bajnokságot.

BirkaEzen a fotón Elkins éppen egy 2005-ös rendezvényen mutatja be tudását

A birkanyíró bajnok bevallotta, hogy a fazonírozás előtt úgy érezte, élete legnagyobb kihívása előtt áll. Maguk a hatóságok sem értik, hogy szegény birka hogyan került ilyen állapotba. Talán egyszerűen eltévedt és elvesztette a nyáját, vagy korábbi gazdája szándékosan hanyagolta el. A hatóság most egy olyan családot keres, aki örömmel befogadná az újjászületett Christ.

Forrás: countryliving.com