Medve a kertben.

Károly király köztudottan Erdély nagy rajongója, maga is több házat vásárolt a vidéken, a székelyföldi Zalánpatakon és a Brassó megyei Szászfehéregyházán is van birtoka.

Most az uralkodó zalánpataki vendégházába invitálja a turistákat egy brit utazási iroda, amely a felelősségteljes utazásra szakosodott. Ez az utazási forma a turizmus élénkítésével, a helyi közösségek, vállalkozók segítésével, a természeti értékek megőrzésével kapcsolja össze a világjárást.

A mozgalom portfóliójában jelent meg az a karácsonyi ajánlat, amely 7 napos erdélyi látogatásra hívja a briteket, személyenként 1500 euróért. Aki szeretne, további 500 euróért három napot III. Károly király birtokán tölthet.

A környék pazar növény- és állatvilágából kiemelték az itt virágzó, Európában páratlan orchidea-fajt (Cypripedium calceolus) vagy a különböző nagyvadakat, beleértve a birtok hátsó udvarán is olykor megjelenő medvét.

A környék tökéletes hátteret biztosít az aktív pihenéshez, feltöltődéshez. Maga a ház is autentikus, minden úgy került felújításra, hogy megőrizze eredeti arculatát. Rohanó, modern világunkban itt eltölteni pár napot olyan, mintha visszautaznánk az időben. A környékbeliek, a falu lakói még napjainkban is lóvontatta szekérrel járnak, faragnak, szőnek, a határban vadvirágos rétek és kaszálók várnak. Természeti kincsekben olyan gazdag ez a vidék, hogy újra és újra akad felfedeznivaló.

A vendégház szobáit hagyományos eszközök, berendezési tárgyak díszítik, gondosan ügyeltek arra, hogy kézműves, erdélyi gyökerekkel rendelkező termékeket – kerámiákat, tányérokat, szőnyegeket, szőtteseket – lássunk. Ne várjunk modern eszközöket, itt rádió és TV nélkül tölthetjük a napokat.

Itt van idő olvasni, sétálni, enni-inni; köménypálinkával és tradicionális erdélyi ételekkel várnak. A vendégek programokon is részt vehetnek, lehet például sétálni vagy bepillantani a közelben élő mesteremberek műhelyébe.

További információ: zalan.transylvaniancastle.com