Poszeidón életre kelt.

Ahogy beköszönt a hideg, az emberek többsége bekuckózik és a fűtött szobában érzi legjobban magát egy forró ital és egy könyv társaságában. Azonban akadnak olyanok is, akik fittyet hánynak a mínuszokra és ilyenkor is a szabadba vágynak.

A szörfös Daniel Schetter, becenevén “Surfer Dan” például a polar vortex érkezésekor is előszeretettel keresi fel a Felső-tavat.

A Nagy-tavak egyike a világ legnagyobb területű édesvizű tavainak, Kanada és az USA határán helyezkedik el. A polar vortex pedig a Föld sarkainál lévő nagy kiterjedésű, alacsony légnyomású terület, ami lényegében ott tartja a hideg, nagy tömegű levegőt a sarkoknál. A polar vortex erőssége folyamatosan változik, télen erősebb, mint nyáron, de évről évre is alakul (az utóbbi időkben inkább gyengül).

Dan ezúttal egy fotóst is vitt magával, Devon Hainst, aki megörökítette a jeges szörfözést. Elkísérte őket egy másik lelkes szörfös, Allen Finau is.

Mókás képek születtek, a szörfös férfi éppúgy fest némelyiken, mint Poszeidón, a tenger istene.

Ehhez persze kellett az is, hogy kezében tartsa a háromágú szigonyt – még ha a hullámokat nem is ő korbácsolta fel.

A hőmérsékletet pontosan megmutatja a jégbe fagyott szakáll, kétségünk sem lehet afelől, hogy a jeges hullámok hátán szörfözés közben nem lehet kimelegedni. Aligha véletlen, hogy nincsenek tömegek a vízparton ebben a zimankóban…

Forrás: themindcircle.com