Gyerünk a fűbe!Kivinnéd a játékot a kertbe, de félted? Készítsd el nagyban, kültéri változatban! Akár szülinapi bulit rendezel, akár csak egy pihenős délutánt a kertben, az alábbi játékok biztos sikert fognak aratni!

1. Kavics amőba

Festett kavicsok, azaz katicák és méhecskék kellenek ehhez az egyszerű játékhoz, és papír helyett egy farönk is megteszi!

Fotó: CHICKEN SCRATCH NY

2. Minigolf

Akár a pincébe, játszószobába is költözhet egy esős napon ez a minigolf, amellyel gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatják, hogy milyen ügyesen ütik a labdát.

Fotó: THAT’S MY LETTER

3. Kültéri sakkasztal

Dáma, sakk, egyéb táblás játékok: ez az asztalka sokoldalúan használható, a legjobb, ha cserélhető feladatlapot készítünk hozzá!

Fotó: SHANTY 2 CHIC

4. Twister a fűben

A népszerű játék festékspray segítségével a fűben is remek móka!

Fotó: ONE GOOD THING

5. Karikadobálás

A karikát egyszerűen mi is elkészíthetjük, úszást segítő habszivacs rudakból.

Fotó: THE JOYS OF BOYS

6. Hatalmas kockapóker

Ügyeskezűek fahasábokból kockákat készíthetnek-egyszerű filccel is rátehetjük a pöttyöket. A hatalmas kockákkal a fűben is tudunk játszani!

Fotó: NAP TIME CREATIONS

7. Vízipisztoly csata, poharakkal

Fantasztikus ötlet: egy madzagot kötünk a fák közé, de előtte poharat fűzünk a madzagra. Ezt kell mozgatni vízipisztoly segítségével, úgyhogy itt az nyer, aki erősebben és célzottabban tud fröcskölni!

Fotó: ALL FOR THE BOYS

8. Scrabble a zöldben

Vékony deszkákból (esetleg megmaradt laminált parkettából) készülhetnek a lapok, a betűket és a számokat pedig festékkel pingáljuk rájuk. Utána indulhat is a szavak kirakása a füvön!

Fotó: CONSIDER THE PEEL

9. Bowling palackokkal

Hasznosítsd újra a móka kedvéért a kisebb, stabilan álló műanyag palackokat. Akár le is festheted őket, bowling golyónak pedig megteszi egy teniszlabda is.

Fotó: MOONFRYE

10. Kerti dominó

Természetesen a dominó is elkészíthető házilag nagyban, és vihető a fűbe!

Fotó: ONE DOG WOOF

11. Célzójáték

Fából, kartonból is készíthetünk táblát, aminek a tetejére egy lyuk kerüljön. A táblát kedvünk szerint színezhetjük, a kis babzsákokat pedig maradék rongyból is varrhatjuk. A cél természetesen az, hogy a babzsákokat be tudjuk dobni a lyukba.

Fotó: LOVELY INDEED

12. Karikadobálás flamingóval

Sikerül a karikát a flamingó nyakára hajítanunk? A színes állatok biztosan feldobnak minden kerti bulit!

Fotó: SUGAR AND CLOTH/JARED SMITH

13. Gyűjts 4-et egy sorba

Gyerekkorunk egyik kedvenc játéka, az ügyes kezek révén akár nagyban is életre kelhet a kertben.

Fotó: BUILD BASIC/ASHLEY LARGESSE PHOTOGRAPHY

14. Célbadobás

Pillanatok alatt összedobható móka, csak egyszerű tányérokra van szükség (valami olcsó), amire számokat ragasztunk, és babzsákokra, amiket dobálhatunk.

Fotó: MOD PODGE ROCKS

15. Hatalmas jenga

A toronyépítés a kertben a legjobb, nem kell félni attól, hogy valamit leverünk a szobában, amikor leborul az óriási kupac.

Fotó:  LEMON THISTLE

Forrás: CountryLiving