Egyszerű és jól mutat.

A karácsonyi készülődésnél sokan igyekeznek környezettudatosabb megoldásokat keresni, és tudjuk jól, hogy az ajándékcsomagolással keletkező papírhegyek sok fejtörést okoznak. Néhány percnyi izgalomért felesleges több guriga papírt elhasználni, ha az utána a kukában landol. A japánok kitaláltak egy szimpatikus ökomódszert, ami ráadásul jól is mutat.

A furoshiki nem új keletű dolog, hanem egy tradicionális japán módszer, aminek során ruhát, rongyot, textilt használnak az ajándék becsomagolására, de valójában bármi másnak is a becsomagolására, amit A pontból B-be kell eljuttatni. Kétségtelenül gondosan és csinosan kerül így az átadandó-szállítandó dolog a másik kezébe, és tulajdonképpen nincs is másra szükség, mint egy darab anyagra.

Fotó: rikumo.com

Fotó: Pinterest

A „furoshiki” elnevezés a fürdőkhöz kapcsolódik, hiszen az Edo-korszak idején Japánban ily módon csomagolták be az emberek a holmijukat a nyilvános fürdőkben azért, hogy ne keveredjen más emberek holmijával.

Az egész csomagolás pár percet vesz igénybe, az anyag pedig újrahasznosítható, így mindenképpen környezetbarát megoldásnak mondható. Akár újra használhatják csomagoláshoz a textilt, de lehet belőle terítő, konyharuha, kendő is – attól függ, milyen anyagot alkalmazunk. Maga a technika pedig pofonegyszerű, ahogy a képeken is láthatjuk.

Fotó: atleastblog.com

Forrás: www.housebeautiful.com