Szezonális alkotások.

A hószobrászat meglehetősen szezonhoz kötött művészeti ág, de az USA egyes területein most bőven van alkalom a tevékenység gyakorlására. 2023 januárjában a Minnesota állambeli Stillwaterben rendezték meg a Hószobrászok világbajnokságát, egy jeges ám mókás versengést. Számos náció képviseltette magát, Finnországból, Törökországból, Németországból, Ecuadorból, Kanadából és Argentínából is érkeztek versenyzők.

A hószobrászok fantasztikus művekkel rukkoltak elő. A kiélezett versenyt a hazai csapat nyerte és ezzel övék lett a 4000 dolláros fődíj is.

A győztes csapatot egy testvérpár, Dusty és Kelly Thune és barátaik alkották. Versenyművük címe „Utazás” lett, a jeges szobrot 10 tonna hóból faragták. A csapat számára nem szokatlan, hogy különféle házilag készített r dolgozzák meg a fehér havat.

Az “Utazás” egy mindnyájunk életéből jól ismert pillanatot ragad meg, mégpedig azt, amikor nehézségekkel találjuk magunkat szemben, de elsősorban az egyik csapattagjuk történetét örökíti meg, akinek élete gödörbe került, miután leégett a galériája és jelentős vagyont vesztett. A csapat a barát számára próbált gyűjteni már korábban is közösségi adománygyűjtés segítségével.

A szobrokat mg néhány hétig meg lehet tekinteni – amíg az időjárás engedi.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org

A kiemelt kép illusztráció.