Pillantás a magasból.

Sokan úgy vélik, hogy emléket csak egy kőből, fémből, netán fából készült szoborral lehet állítani. Pedig igazán különleges és hosszútávú mementó lehet egy facsoport is, a kívánt alakzatba ültetve. Ráadásul ezek a növények egyre szebbek, nagyobbak lesznek az idő múlásával. A nagyvilágban számos ilyen erdőcske létezik, ezek közül mutatunk néhányat!

Itália alakú fenyőerdő

Olaszországban egy kis fenyőligetet találunk, amely a magasból pont úgy fest, mint az olasz csizma. Az Umbria régióban, egy domboldal lankáin növő fákat 1961-ben ültették, Itália egyesítésének 100. évfordulójára.

Fotó: Gwendolyn Stansbury/Flickr

Minnesota erdő

Minnesota államban egy olyan erdő terül el, amely pontosan az állam formáját rajzolja ki. A fák alakját egy erdőmérnök tervezte az 1990-es években, amikor azt a feladatot kapta, hogy a terület egy részén fakitermelést végezzen. Egy térkép és egy iránytű segítségével berajzolta a körvonalakat, majd az azon kívül eső fákat kivágta.

Szívalakú erdő

Angliában, Gloucestershire megyében állított megható emléket Winston Howes farmer feleségének, aki 1995-ben szívbetegségben hunyt el. Hónapokkal a neje halála után Howes kijelölte a hatalmas szív határait a farmján úgy, hogy az a gyerekkori háza felé nézzen. Ezt követően elültette a tölgymagoncokat. A gyönyörű alakzat, amit az azóta megnőtt fák kiadnak, csak a levegőből látható. A szívecske a család titka volt egész addig, amíg egy hőlégballonos fel nem fedezte a magasból.

Fotó: Adam Gray

Gitár erdő

Az argentin Pampákon találjuk azt a különleges, gitár alakú erdőt, amely a szerelem nevében született. Egy Pedro Martin Ureta nevű gazdálkodó ültette 1979-ben, a néhai felesége emlékére, aki rajongott a hangszerért. A gitár kb. 1 km hosszú és nagy örömet okoz a felette elsuhanó gépek utasainak.

Tisztelgés Mussolini előtt

Olaszországban Rieti városától nem messze három betűt (DVX) formáz a hozzávetőleg 21 ezerre becsült fa. A ‘DVX’ a ‘DUX’ alternatív betűzése, a latin ’duce’, azaz vezető szóra utal. A fákat 1939-ben ültették, a fasiszta olasz diktátor, Mussolini tiszteletére. Néhány éve csak a D betű maradt meg egy erdőtüzet követen, de helyreállítási törekvések indultak, mondván, hogy a történelmet nem lehet eltörölni.

Fotó: www.bigodino.it

Studebaker erdő

1937-ben az amerikai autógyár, a Studebaker mintegy 8000 fenyőt ültetett Indiana államban, amelyek a hatalmas betűk segítségével a cég nevét formázták. A fákat ma a történelmi helyek nemzeti regisztere is nyilvántartja, mint a világ egyik legnagyobb reklámját.

Luecke farm

Egy texasi farmer földjén óriási feliratot figyelhetünk meg a magasból. A fák a LUECKE szót, vagyis a tulajdonos nevét adják ki.

Forrás: www.amusingplanet.com