Egyedi perspektíva.

Hihetetlen élményt nyújt egy új, a közönség előtt is nyitva álló projekt, amely a ’Kerékpározás a fák között’ nevet kapta. A létesítményben bicikliutakon tekerhetünk, de nem a földön, hanem az erdő lombkoronaszintjében. A meglepő perspektívát biztosító építmény tervezése a BuroLandschap és De Gregorio & Partners nevéhez fűződik.

A felemelt, elegáns körkörös formájú kerékpárút lenyűgöző kilátást nyújt a körülvevő természetvédelmi területre. A projekt a belga kerékpárutak sűrű hálózatát egészíti ki, egyedülálló módon.

Maguk a fák természetesen kiemelten fontos szerepet játszanak az elképzelésben. A tervek úgy készültek, hogy a növényeket semmiféle károsodás ne érje a kialakítás miatt. Noha néhány fát és ágat el kellett távolítani, ezek új funkciót kapva, különleges menedékek alapanyagául szolgáltak.

Nem csak a magasban, de a talajszinten is egyedülálló a látvány. A megemelt szerkezetet magas, vékony acéloszlopok tartják, amelyek szinte tökéletesen beleolvadnak a környezetbe. A barnás árnyalatok sokfélesége és a térközökkel való játék természetes hatású, különleges útrendszert hoz létre.

Forrás: mymodernmet.com