Házhoz viszik.

Miközben mindenki újabb kütyüket, járműveket és okoseszközöket vásárol, az IKEA húzott egy merészet, és bejelentette, hogy Bécsben parkoló nélküli áruházat nyit. Szerintük ugyanis a változó világban egyre többen vannak azok, akik a környezet védelmére szavaznak, nem autóznak, ha nem muszáj, és nem feltétlenül úgy képzelik el a bevásárlást, hogy teletömik a csomagtartót, majd elpöfékelnek.

A vásárlóknak továbbra sincs sok idejük, és továbbra is szeretik a kényelmet. A bútorok, berendezési tárgyak esetében viszont a házhoz szállítás fog előretörni – legalábbis a svéd cég elképzelései szerint.

A tervezett áruház a gyalogosok, tömegközlekedők, biciklisek számára épül.

Ezeken az utakon ugyanis könnyen és gyorsan megközelíthető lesz majd, bátran lehet jönni nézelődni, válogatni, megtapogatni, kipróbálni, összehasonlítani. Ha pedig nagyobb dolgot vásárolunk, 24 órán belül kiszállítják nekünk.

Az épülő ’IKEA at Westbahnhof’ áruház egyfajta közösségi térként, találkozópontként is működik majd.

Nagyobb teret kap majd az inspiráció, a relaxálás, a pihenés és minden zöldebb lesz – tetőterasszal, környezetet védő anyagokkal, zöld területekkel. Kíváncsian várjuk, hogy miként fog beválni az elképzelés a gyakorlatban!

Forrás: www.treehugger.com, képek: IKEA am Westbahnhof