Barlangok hálózata.

A Sloup kastély vagy sziklavár egy kis vár az azonos nevű településen, Csehországban. Különlegessége az elhelyezkedése, egy szabadon álló homokkő szikla belsejében található. A sloup annyit jelent, hogy oszlop, ami érthetővé válik, ha ránézünk az egyedülálló kastély fotójára. A várat először a 14. század első felében említették feljegyzések, a történészek úgy vélik, hogy védelmi erődként szolgálhatott.

A szikla felületét úgy faragták, hogy hasonlítson egy hagyományos kastély falaihoz.

A magaslati elhelyezkedése miatt kitűnő megfigyelési hely volt, ugyanakkor nehezen bevehető stratégiai célpont. A 35 méter magas, erodált homokkő sziklaképződmény belsejébe és tetejére épült vár a történelem során számtalanszor gazdát cserélt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

krutovig (@krutovig) által megosztott bejegyzés

A 17. század végétől a 18. század végéig szerzetesek éltek itt. Az évszázadok alatt a kastély számtalan átalakításon, újjáépítésen esett át, különféle építészeti stílusok kéznyomát viseli magán. Az egyik fontos jellemzője a homokkő barlangok hálózata, melyeket számtalan célra használtak: tárolásra, búvóhelyként, sőt még kápolnaként is. A barlangok tovább növelik a vár történelmi és építészeti jelentőségét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Peter Rajkai (@peter.rajkai) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lukáš ???? Doležal (@lukas.dodo.dolezal) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tereza Bechyňová (@terkabechy) által megosztott bejegyzés

Forrás: themindcircle.com