Az ősi találkozása a modernnel.

Valamikor régen, a 17. században Hollandia területén egy számos erődből húzódó védelmi vonal épült ki: a West Brabant Line. Ezeket az erődítményeket víz vette körül és az árasztáson alapult a működésük, a vízzel telt várárkok segítségével védték a várat a gyalogosok besurranó támadásaitól.

Az elmúlt években számtalan kezdeményezés indult annak érdekében, hogy ezeket az ikonikus erődöket újra életre keltsék és a körülöttük lévő területeken pihenőhelyeket hozzanak létre kirándulóknak, bicajosoknak, más szabadidős tevékenységet űzőknek.

A Fort de Roovere—az egykori védelmi vonal legnagyobb erődje egy innovatív, egyedülálló híd építésével újult meg. A látogatók a Mozerburgon (Mózes híd) átkelve kipróbálhatják, hogy milyen a vízen járni.

A Mózes híd vízálló fából készült, a nagy része a víz alatt helyezkedik el. Amikor valaki keresztülsétál rajta és kinyújtja a kezét, a víz felszínét tudja megérinteni. Mindenhonnan úgy tűnik, mintha a vízben járna az illető. Mintha csak Mózesek lennénk – aligha kell magyarázni a névválasztást.

A hidat tervező mérnökcsapat szerint az átkelő teljes mértékben biztonságos. A vízszintet szigorúan ellenőrzött gátak tartják stabilan, szinte teljesen lehetetlen ezek meghibásodása. Ha mégis bekövetkezne, akkor egy egész szivattyúhálózat felel azért, hogy kipumpálja a felesleges vizet vész esetén.

Aki szeretne vízen járni, a Mózes hídnál valóra válthatja az álmait. A modern mérnöki tudomány az egykor ellenséges betolakodókat visszaverő, ősi árok találkozópontja biztonságos helyszín mindehhez!

Forrás: unusualplaces.org