Többórás szabadulás.

Idén télen nem a hó és nem jég jelentette a legnagyobb gondot az erdőkben, hanem a sár. A kirándulók igyekeznek elkerülni a nagyon csúszós, dagonyás területeket, az erdészeknek-vadászoknak azonban nincs sok választási lehetőségük. Bizonyos munkák ilyenkor is folynak, a fakitermelés, a vadak etetése nem várhat tavaszig.

Az alábbi képeket elnézve nagyjából látni fogjuk, hogy mekkora sárról beszélhetünk. Pest megyében, a Duna közelében akadt el egy Timberjack forwarderrel a fotókat készítő Pávics István.

Fotó: erdo-mezo.hu

A férfi egyedül hordta az aprítéknak való ágat. Az első elakadásból még ki tudott szabadulni, és igyekezett gallyal stabilizálni a talajt. Sajnos nem sikerült. Másodszorra már nem volt ilyen szerencsés, és hiába próbált 2, 5 órán keresztül kijutni a sárból, az nem engedte. Kénytelen volt segítséget kérni, miután látta, hogy egyedül nem tudja megoldani a helyzetet.

Fotó: erdo-mezo.hu

Végül csak másnap, további  két óra megfeszített, idegőrlő, drótkötél-szaggató, vontatócsap-elhajlító próbálkozás után, egy erdészeti LKT-val sikerült kiszabadítani a sárba ragadt Timberjack forwardert.

Forrás: erdo-mezo.hu