Mirelit támogatás.

1931-es első megnyitása óta a Chester Zoo egyike a legnagyobb és leglátogatottabb állatkerteknek az Egyesült Királyságban. Az adományalapú parkot azonban kiemelten sújtotta a koronavírus-járvány, kénytelen volt egy pénzgyűjtő kampányba kezdeni, hogy továbbra is működni tudjon. A túléléshez nem kevés pénzre van minden hónapban szükség, ám ez a látogatókkal együtt elmaradt.

Most viszont egy szupermarket nyújtott segítő kezet, örökbe fogadva az állatkert Humboldt-pingvinjeit.

Az Iceland Foods nevű, elsősorban mélyhűtött termékeket forgalmazó üzlet vette gondjaiba a fekete-fehér csapatot. Igazán tökéletes módja az állatkert segítésének a nehéz időben!

A közösség szíve együtt dobban az állatkert nehézségeiről hallva, hiszen mindenki emlékszik még az első, kisgyerekként tett állatkerti kirándulására. „Az Iceland Foods büszke arra, hogy segíthet” – jelentette ki Richard Walker ügyvezető.

Az állatkert, amely nem kap állami támogatást, nagyon erősen függ a jegyeladásoktól, ezekből származik a bevételük 97%-a. Szerencsére az intenzív társadalmi nyomás hatására a Chester Zoo június 15-én újra megnyitotta a kapuit.

A látogatók is támogathatják az állatokat, miközben felkeresik a több mint 500 ismerős fajt. A társadalmi távolságtartás és a korlátozott látogatószám érdekében előre és egy meghatározott időszakra kell foglalni a jegyeket.

Az újranyitás örömteli, de természetesen a kevesebb látogató miatt kevesebb lesz a bevétel is. Ezért is örömhír, hogy a pingvineknek már találtak mecénást!

Forrás: mymodernmet.com