Különös eltérés.

A Pag-háromszög egy rejtélyes háromszög Horvátországban, amely többek szerint egy földönkívüliek által használt leszállóhely. Az elméletben hívők úgy vélik, hogy a landolások hevítették extrém hőmérsékletűre a köveket, amelyek így eltérő szerkezetet vettek fel.

Annyi bizonyos, hogy a háromszögben található kőzetek különböznek a körülötte lévő területen fellelhető kőzetektől. Más a szerkezetük is, különösek, sehol máshol nem találhatóak ilyen kavicsok a környéken.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hotel Pagus (@hotel.pagus) által megosztott bejegyzés

A háromszögben található kőzetek kisebbek, világosabbak és más a struktúrájuk is. Úgy tűnik, mintha extrém hőnek lettek volna kitéve a múltban, mivel ultraibolya fény hatására vörösen foszforeszkálnak.

A szóban forgó háromszög egyik oldala kb. 32 méter hosszú, a másik kettő kb. 22 méteres. A 1999-ben felfedezett képződmény azóta turisztikai látványossága vált, ma már védett területnek számít.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

www.agroklub.com (@agroklub) által megosztott bejegyzés

Természetesen számos elmélet kering a kőzeteket illetően, sokan gyógyító erejűnek vélik őket. Ezért napjainkban részben le kellett keríteni, mert akadt arra is példa, hogy elkezdték hazahordani a köveket.

A legkülönösebb pedig az, hogy a háromszög minden oldalán 30 cm mély lyukak vannak és senki sem tudja, hogy miért. Az egyik szög ráadásul a Szíriusz csillagra mutat.

Akadnak feltételezések arra vonatkozólag is, hogy egyenesen a Szentháromság jelét látjuk itt. A hiedelmeket táplája, hogy Zlatko Sudac katolikus pap stigmát kapott, miközben a háromszögről beszélt.

Megint mások úgy vélekednek, hogy magasan fejlett civilizáció jeleit látjuk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Blazenka Knezevic (@blazzzzza) által megosztott bejegyzés

A geológusok feltételezik, hogy a háromszög területe kb. 12 ezer éves, és egy ősi istentiszteleti hely lehetett, de az sem elképzelhetetlen, hogy természetes jelenséggel állunk szemben. Horvátország egyébként is híres a különös a képződményeiről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ida. (@ida_trash) által megosztott bejegyzés

Forrás: www.thetravel.com