999 lépcső.

Kínában a Tianmenshan hegyet a ’Mennyország kapujaként’ is emlegetik. Nem véletlenül, a hihetetlen sziklák ugyanis természetes boltívet formáznak, amely valóban úgy fest, mintha a mennyek kapuja lenne.

Az alakzat kb. 8 km-re található Zhangjiajie városától és onnan is közelíthető meg. Először a világ leghosszabb személyszállító kötélpályáján kell végighaladni ami 7,5 km hosszú, ezt követően egy 99 kanyarral tűzdelt buszút következik, végül egy 999 lépcsőből álló kapaszkodón jutunk fel a 130 méter magas és 57 méter széles ívhez. A hosszú lépcsősor tetején, mint a Led Zeppelin nótában, ott van a ’Mennyország’.

Fotó: Huangdan2060/Wikimedia

Tianmenshan különleges helyet foglal el a világ legnagyobb természetes boltívei között, mivel már a kialakulását is feljegyezték a történelem során. A források szerint az egész kapu egy kataklizmikus esemény során keletkezett, amikor a barlang hátulja i.sz. 263-ban beomlott. Éppen ezért pontosan ismert a ’Mennyek kapujának’ kora is.

Fotó: www.peoplesrepublicofcork.com

Manapság amellett, hogy rengeteg turista keresi fel az egyedülálló látványosságot, akrobatikus műrepülők is szívesen mutatnak be figurákat a nyíláson keresztül.

Fotó: www.peoplesrepublicofcork.com
Fotó: traveling-china-en.blogspot.com

Forrás: www.amusingplanet.com