Természetes rétegződés.

Kína Kujcsou tartományában tucatnyi különös, kúpalakú dombot találunk. Az Anglong piramisoknak nevezett hegyek formájukban igen hasonlatosak az egyiptomi piramisokhoz.

A formációkat alkotó kőzetrétegek úgy helyezkednek el egymáson, mintha valaki vagy valami egymásra pakolta volna őket. A hegyekről készült fotók 2018 körül járták be először a világhálót és természetesen azonnal megindultak a találgatások, összeesküvés elméletek.

Annak ellenére, hogy a szakértők hangsúlyozzák, hogy természetes képződményekről van szó, jó néhányan hiszik, hogy ősi civilizációk vagy földönkívüliek keze munkáját rejtik a fura dombok.

Anglong vidék piramishegyei tipikus példái a karsztkéződményeknek, amelyek története 200 millió évre nyúlik vissza. Amikor a területet még egy sekély tenger borította, az ásványi anyagok kioldódtak a vízben és újra kikristályosodtak dolomit formájában, ez a kőzet a piramisok fő alkotója.

Az időjárásban, geológiai struktúrában és más tényezőkben bekövetkezett periodikus változások miatt a kőzetrétegek nagyon jól elkülönültek egymástól.

A sziklák tömbszerű szerkezete egy ismert geológiai folyamat eredménye. A kőzetben lévő apró repedéseken bejutott a víz és lassan erodálta azokat, szegmentált tömbszerű, alakzatokat hozott létre. A karsztvidék függőleges erózión megy keresztül, a felső rétegek gyorsabban, az alsók lassabban erodálódnak, ennek következtében a piramisok csúcsa hegyesebb, alapjuk pedig kiszélesedett.

A tudományos magyarázat ellenére természetesen sokan hiszik még mindig, hogy a dombok ősi sírkamrákat rejtenek, a valódi piramisok prototípusait jelentették vagy egyenesen földönkívüliek művei. A terület népszerű turistacélponttá is vált az utóbbi években, köszönhetően a szűnni nem akaró mendemondáknak, ami a különös alakú dombokat övezi.

Forrás: www.odditycentral.com