Új ízek a láthatáron!
A savanyú uborkát ehetjük magában, köretként, vagy akár tésztaszósz, húsételek alkotójaként. De kinek jutna eszébe desszertbe tenni? Nos, kapaszkodj meg, valakinek eszébe jutott! A savanyú uborkás sütikék állítólag különleges ízvilágúak, finomak és mutatósak is.
Sok minden múlik a díszítésen.. Aki már kóstolta, azt mondja, hogy a muffinok nem túl édesek, pont megfelelőek a krémsajt díszítéssel a tetejükön.
Kedvet kaptál? Íme, a recept!
Hozzávalók
A sütikhez
- 1 1/2 bögre liszt
- 1 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 bögre puha vaj
- 1/2 bögre cukor
- 1/2 bögre tejszín
- 2 tojás
- 1/4 bögre savanyúságlé
- 1/4 bögre apróra vágott ecetes uborka
A díszítéshez
- 1/2 bögre puha vaj
- 25 dkg puha krémsajt
- 2 bögre porcukor
- 2-3 evőkanál vanília (vagy vaníliás cukor)
- csipetnyi só
- savanyú uborka szeletek, a díszítéshez
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 175◦C fokra és készítsd elő a muffinsütő tálcát és a muffinpapírokat.
Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy nagyobb tálban keverd krémesre a vajat a cukorral. Add hozzá a tojásokat és keverd jól el. Add hozzá a tejszínt és a savanyúságlevet, és keverd alaposan össze. Végül keverd hozzá a lisztet, és a felvágott uborkákat.
Kanalazz kb. ¼ bögre tésztát a muffinpapírba és süsd meg, kb. 20-25 perc alatt. Hagyd kihűlni.
Közben készítsd el a sütik tetejére a díszítést. Egy nagy tálban keverd el a vajat és a krémsajtot, majd add hozzá a porcukrot, a vaníliát és a sót, és az egészet keverd puhára.
Nyomd a díszítést a muffinok tetejére, és dekoráld savanyú uborka szelettel a finomságot.
Forrás: www.delish.com, képek: Alexa Payesko