Nyuszi, hopp!

A finnországi Turku városában élő Taawi első ránézésre ugyanolyan aranyos nyuszi, mint a többi, de ő ennél is különlegesebb, ugyanis Guinness-rekorder. A keverék nyuszi tartja a ’legtöbb trükk bemutatása egy perc alatt’ világcsúcsot.

Gazdija, Aino Kivikallio 20 trükkre tanította meg kis kedvencét. A repertoárban ugrás, forgás, pacsi is szerepel, de szokatlanabb kunsztok is, például egy kártya kiválasztása vagy egy madzag átrágása.

Aino néhány éve fogadta örökbe a nyuszit és azonnal látta, hogy az állat nagy dolgokra hivatott. Gazdija még sosem látott ennyire aktív és energikus tapsifülest.

Az edzés persze nem mindig egyszerű. Eleinte nehezen koncentrált a nyulacska, annyira izgatott volt. Türelmesen kellett tanítgatni.

Taawi nem csupán fizikai adottságai miatt szerencsés, de rendkívül okos is. Hihetetlen memóriája van, összesen mintegy 30 trükköt képes megjegyezni. Aino a pozitív megerősítésben hisz, a tanítás során egy eszköz segítségével mindig hanggal jelzi az eredmény elérését és mindig megjutalmazza a nyuszit finomságokkal. A kis bajnok kedvence a répa és a szárított banán.

Forrás és kiemelt kép: www.guinnessworldrecords.com