Segít a nevelőanya.

’Baby G’ 2021. október 26-án született az amerikai Clevelands Metroparks Zoo állatkertben. Az apró nyugati síkvidéki gorilla világrajöttét nagy várakozás előzte meg, ő volt ugyanis az első gorilla, aki az állatkertben született annak 139 éves fennállása alatt. Azonban az esemény nem volt problémamentes, a kis főemlős koraszülött volt és egészségügyi gondok is felléptek.

Amikor a 23 éves édesanya, Nneka nem mutatta a megfelelő anyai gondoskodást, a közösség legidősebb nőnemű tagja, Fredrika (47) vette pártfogásába a kölyköt. A 4 gyermeket felnevelő matróna ösztönösen érezte, hogy mit kell tennie.

Baby G a születéskor mindössze 1,3 kg volt, tüdőgyulladást kapott, ezért elválasztották a családjától, hogy a megfelelő kezelésekben tudják részesíteni. Két héttel később az egészséges, már több mint 3 kg-os kis gorillát visszaadták a nevelőanyának.

A visszahelyezésnél a gondozók egy fészekszerűségbe tették a picit. Hamarosan megjelent Fredrika, aki körbeszaglászta, majd a karjaiba vette. Az állatkert munkatársait lenyűgözte, hogy az anyai ösztönök azonnal működésbe léptek.

A többi majom, így az apa, a 24 éves Mokolo is örömmel üdvözölte a kis újszülöttet. Féltő gondoskodással, árgus szemekkel figyelték, hogy miként illeszkedik be a közösségbe a bájos kis fekete apróság.

Forrás: www.goodnewsnetwork.org, kiemelt kép: SWNS/Cleveland Metroparks Zoo