A 2017-es szabálymódosítások szerint néhány dologra mindenképp érdemes odafigyelni.

A néhány napja hatályba lépett törvénymódosítás értelmében többek között:

Állami horgászjegy, turista állami horgászjegy, halászati engedély vagy állami halászjegy váltásától történő eltiltást követően bármely engedély-, illetve jegytípusból csak akkor adható ki újabb példány, ha az igénylő a kiszabott kapcsolódó bírságot már megfizette.

Horgászjegy vagy a hozzá tartozó fogási napló elvesztését vagy megsemmisülését az engedély tulajdonosa köteles haladéktalanul bejelenteni a megfelelő szervezetnél, mely praktikusan az a hely, ahol a horgászjegyet és a fogási naplót vásárolta. A dokumentumok pótlásáért meghatározott díjat kell fizetni, mely állami horgászjegy esetében egységesen 2000, fogási napló esetében pedig 200 Ft.

A gondatlanul hátrahagyott vagy a hatóság által elkobzott horgász- vagy halászeszközökért a tulajdonosnak legfeljebb 6 hónapja van jelentkezni. Ezt követően a hatóságnak joga van az eszközökkel rendelkezni vagy azokat megsemmisíteni. A kiszabott bírság megfizetése feltétele annak, hogy a tulajdonos visszakaphassa eszközeit. (A törvény által tiltott eszközök kivételt jelentenek, ezeket nem szolgáltatja vissza a hatóság.)

További információ: portal.nebih.gov.hu

Forrás: NÉBIH