Kísértetjárta hely.

Neil Burnell brit fotós kedvelt témái közé tartoznak a meglepő, különleges, emberektől mentes természeti helyek, képződmények.

A férfi ezért gyakran utazik elhagyatott helyekre, ahova már nem ér el a civilizáció, ahol még érintetlen természetet, környezetet talál. Jelenleg egy olyan sorozaton dolgozik, amelynek a “Misztikus” nevet adta. Ennek keretében valami varázslatos, meseszerű hangulatot próbál megragadni: sűrű ködöt, mohalepte köveket, bütykös, göcsörtös, viharvert fákat, titokzatos rengetegeket. Ehhez pedig tökéletes helyszínt talált az angliai Devonban, a Wistman’s Wood erdőben. A rengetegről mendemondák, mítoszok keringenek, a néphit igazi kísértetjárta helynek tartja.

Burnellt elsősorban az atmoszféra megragadása foglalkoztatja, igazi kihívás ez fotós szempontból. Gyakran keresi fel az erdőt a “kék órában”, vagyis egy órával napkelte előtt. Saját bevallása szerint a tavalyi évben talán húsz alkalommal is felkereste a helyet, de a rejtélyes, misztikus köd csak két reggel borította az erdőt. Márpedig enélkül a kattogtatás nagyon nehéz, és szinte lehetetlen is megragadni azt az atmoszférát, amit ő kifejezetten keres.

Burnell lenyűgöző munkáit honlapján és a közösségi média felületén követhetjük.