Aranyruha.

Minden évben, amikor a levelek színesedni kezdenek, tízezrek keresik fel a Dél-Koreában található Bangye-ri települést. Egyetlen fához igyekeznek: egy öreg, 860 éves ginkgo őszi, aranysárga ruhájában gyönyörködnek.

A Bangye-ri ginkgofa nemzeti kincsnek számít Dél-Koreában, lenyűgöző koronája 17 méteres kerületet fed le.

A kb. 32 méter magas páfrányfenyő nem csak az ázsiai ország legmagasabb gingkofája, de kiterjedt ágrendszerével, formás koronájával elképesztő látványt is nyújt. Nem csoda, hogy az ázsiai ország rendkívül büszke a híres fájára, egyenesen a világ legszebb fájaként tartják számon.

Érdekes módon a pandémia alatt még nagyobb forgalom volt a fa környékén – persze érthető módon sokan vágytak a szabad levegőre. A családok saját autóval igyekeztek felkeresni szabadban lévő látványosságokat, hogy minél kevesebb emberrel érintkezzenek.

A helyiek szerint a falu nyugodt és csendes volt korábban, de a járvány idején megtriplázódott a turistaforgalom, mostanra pedig már négyszerese a korábbinak. Naponta átlagosan 4 ezer ember érkezik, annak ellenére, pedig még egy éttermet sem találunk a közelben.

A Bangye-ri ginkgofa népszerűsége egyre csak nő.

Mindenki látni szeretné, amikor a fa felölti aranysárga ruháját és a hulló levelek varázslatos szőnyeget terítenek köré.

A ginkgo nagyon ősi faj, élő kövület, egyben az egyik leghosszabb életű fa a világon. Leveleit gyógyászati célokra használják, például vérellátási zavarokra, enyhe depresszióra.

Forrás: www.odditycentral.com

A kiemelt kép illusztráció.