Jelzett csordák.

Valahol Dél-Amerikában, Uruguay déli részén érdekes eukaliptuszültetvény vonzza a turistákat. Néhány évvel ezelőtt még csupán pár ember tudta, hogy a kehely formájú erdő létezik. Ameddig a Google Earth segítségével nem lehetett megnézni távoli tájak különös formáit, addig egy ilyen liget is elrejtőzött a világ szeme elől.

Néhányan úgy vélik, hogy az erdő egy serlegre hasonlít, koronával a tetején, mások gyertyatartónak látják. Abban azonban mindenki egyetért, hogy hatalmas ültetvényről van szó: 500 m hosszú és 235 m széles, emiatt csak a magasból látni a szokatlan rajzolatot.

A “Florida serleg” vagy “El Candelabro” (Gyertyatartó) Uruguay vidéki, kietlen részén fekszik, kb. 12 km-re a Florida nevű várostól. Nem világos, hogy miért alakítottak ki ilyen szokatlan formájú ligetet a területen. Egyes vélemények szerint a területet birtokló gazda szarvasmarha csordájának jele volt, Uruguay-ban ugyanis a farmerek már a 19. századtól saját jellel látták el a marháikat.

A becslések szerint a mintegy 24 ezer fát magában foglaló eukaliptuszerdőt kb. 50 évvel ezelőtt ültették, de csak a 2000-es években vált ismertté a nagyvilág számára.

Forrás: www.odditycentral.com