Fogadd el magad úgy, ahogy vagy!

A világ legmagasabb nője a Törökországban élő Rumeysa Gelgi. A magassága egész pontosan 215,16 cm: ezt a rekordot hitelesítette a Guinness-bizottság 2021 októberében.

Rumeysa nem ismeretlen a világ számára, hiszen már tiniként megkapta ’a világ legmagasabb tinédzsere’ címet. Ehhez 2014-ben, 18 éves korában mérték őt le először.

Fotó: www.guinnessworldrecords.com

A felgyorsított és nagymértékű növekedése egy ritka betegség következménye, amit Weaver-szindrómának neveznek. Állapota miatt a lány kerekesszékben közlekedik, de rövid távokat a lábán, mankó segítségével is tud tenni. Évek óta fontosnak tartja, hogy gyakrabban beszéljünk az olyan ritka betegségekről, mint amivel ő is él.

Fotó: www.guinnessworldrecords.com

Elmondása szerint a magassága felkelti a járókelők kíváncsiságát, ha meglátják őt az utcán, a legtöbb ember pedig kedves és támogató az első találkozásnál. Szabadidejében Rumeysa szívesen megy a családjával étterembe, de úszni is nagyon szeret, a mozgás feltölti.

„Minden hátrányból előnyt kovácsolhatsz, tehát fogadd el magad úgy, ahogy vagy, légy tisztában a képességeiddel és nyújtsd a legjobbadat.” – irigylésre méltóan pozitív a lány életfilozófiája.

Fotó: www.guinnessworldrecords.com

Érdekes egybeesés, hogy a világ jelenleg legmagasabb férfija, Sultan Kösen (251 cm) szintén török, így egyazon országból származik a két csúcstartó, ami nagyon ritkán fordul elő a Guinness-rekordok történetében.

Forrás: www.guinnessworldrecords.com