Édes és tápláló.

Amilyen melegek vannak mostanában nem meglepő, hogy a füge már nem csak az ország déli területein érik be. Egy fagyvédett zugban könnyen áttelel, ráadásul számtalan fajtából választhatunk. Sőt, akinek nincs lehetősége saját fügét termeszteni, az szedd magad akció keretében juthat friss gyümölcshöz, a zalai ültetvényeken. Együnk minél többet ebből az édes, puha gyümölcsből, az egészségünknek is jót teszünk vele!

1. Gazdag rostban

Egy nagy nyers füge kb. 2 g rostot tartalmaz, úgyhogy a napi ajánlott rostmennyiség (25 g) negyedét is befalhatjuk 2-3 füge elfogyasztásával.  A füge segít az emésztőrendszert egészségesen tartani a bélmozgások rendszerezésével, a székrekedés megelőzésével. Emellett segít alacsonyan tartani a koleszterinszintet is.

2. Remek káliumforrás

A kálium nélkülözhetetlen a szervezet számára, a vérnyomás szabályozásában is szerephez jut. Ezért jó hír, hogy a fügében is megtalálható, egy nagyobb darab gyümölcs 149 mg káliumot is rejthet.

3. Kitűnő A vitamin forrás

Egy 2-3 gyümölcsből álló adag a napi szükséges A vitamin mennyiség 10 %-át is fedezheti. Márpedig ez a vitamin szükséges többek között a szívünk, tüdőnk, szemünk és az immunrendszerünk egészségéhez.  A füge A vitamintartalma legnagyobb részét elveszíti szárítva, így ajánlatosabb nyersen, frissen fogyasztani!

https://www.instagram.com/p/BqNYbGKFYIc/

4. Magas a magnéziumtartalma

A füge kitűnő forrása a magnéziumnak is, amit ráadásul szárítva is megőriz. A magnézium az izmok, az idegrendszer, a csontok és a vérnyomás egészségéhez is elengedhetetlen!