A 140 éves, varázslatos fa nem az egyetlen látványosság a virágparkban.  

A lilaakác lenyűgöző. Az elképesztő virágzuhatag függönyként omlik alá, mintha csak azért tervezték volna, hogy így, hogy a csodájára járhassunk. A gyönyörű virágoknak nem csak világos, vibráló lila szirmaik vannak, de az sem utolsó látvány, ahogy tömegben csüngenek.

Fotó: Getty

A lilaakácok rajongói most a Tokiótól 2 órára lévő  Ashikaga városába igyekeznek,  ahol közel 10 hektáron több, mint 350 lilaakác várja őket. A 140 éves Hatalmas Varázslatos Lilaakác névre hallgató büszkeség pedig egyike Japán leghíresebb virágzó fáinak, sőt, egyesek szerint az egész világon nincs párja. A parkot április közepe és május közepe között a legérdemesebb felkeresni, mert ekkor éri el a virágzás a csúcsát.

Fotó: Getty

Fotó: Getty

Fotó: Getty

A parkban lilaakác alagút és pergola is várja a virágrajongókat, egészen különleges élményt nyújtva, különösen este, amikor megvilágítják a virágzuhatagot.

Fotó: Getty

Fotó: Getty

Fotó: Getty

A park számos más attrakcióval is hívogat, például a Szivárvány kerttel, ahol temérdek rózsafajtában gyönyörködhetünk, vagy a Kék és fehér kerttel, ahol gyönyörű nőszirmok, klemátiszok és hortenziák virítanak.

Forrás: HouseBeautiful