Rabul ejtenek.

Léteznek a nagyvilágban olyan állomások, amelyekre senki sem emlékszik, míg másokat lehetetlen elfelejteni. Lenyűgöző építészeti megoldások, apró titkok tárulnak fel az ott töltött idő alatt. Csak arra kell vigyázni, hogy le ne késsük a vonatot, amíg bámészkodunk!

St. Pancras Nemzetközi Pályaudvar, London, Anglia

208-ban már a 150. születésnapját ünnepelte a St. Pancras állomás, amely a viktoriánus gótikus építészet és dizájn jegyeit hordozza magán. A kiterjedt kovácsoltvas tető az építés korában a legnagyobb egynyílású tetőnek számított. Csupa luxus várja az ide betérőt.

Eigerwand állomás, Jungfrau Svájc

Egy alagútba vájt vonatmegállót rejt a svájci Alpokban az Eiger belseje. Az Eigerwand állomás a kis ország negyedik legmagasabban fekvő vasúti megállója. Lenyűgöző innen lepillantani a gleccserekre és Grindelwald bájos településére..

Gare de Nice-Ville, Nizza, Franciaország

A modern Nizza az állomás körül született meg, kitűnő kiindulópontja a strandok felfedezésének, de az óváros bebarangolásának is. A díszes erkélyek a gazdagon dekorált utastérre néznek.

Amszterdami Főpályaudvar, Hollandia

Pierre Cuypers tervező gótikus és reneszánsz stílusjegyeket álmodott erre az épületre. Az ikertornyok és a kő domborművek Amszterdam ipari és kereskedelmi fontosságát hirdetik, egy középkori székesegyház esztétikájára emlékeztetve.

Milánói Főpályaudvar, Olaszország

Az impozáns épület valamikor Mussolini fasiszta rezsimjének erős és domináns szimbólumaként épült. A homlokzaton mitológiai szárnyas alakok, római jelek, a falakban 11 ezer m3 márványtömb hirdette a dicsőséget. Minden egyes részlet a lenyűgözést szolgálta, a magasztos boltíves mennyezet ugyanúgy, mint a peronok feletti hatalmas tető.

Atocha, Madrid, Spanyolország

A híres pályaudvar ékköve a pálmaház, amely a csarnokban kapott helyet. A buja trópusi növényzet alatt várakozni valódi élmény. 4000 fa, növény, temérdek hal, hüllő varázsolja el az utazókat. A kovácsoltvas homlokzatot Alberto de Palacio Elissagne tervezte, Eiffel segédletével.

Grand Central Terminal, New York, USA

Az 1913-ban befejezett épület Amerikában az egyik legszebb példa a Beaux-Arts építészetre. A lenyűgöző mennyezeti festmények, amelyek csillognak a hatalmas csillárok fényében, órákig tartó elfoglaltságot jelentenek, de találunk itt teniszpályákat, koktélbárt és galériát, ha sokat kellene a vonatra várni.

Antwerpeni Főpályaudvar, Belgium

Rengeteg építészeti hatás ötvöződik ebben az állomásépületben. Tervezője, Louis Delacenserie 20 féle márványt és követ használt fel és egy hatalmas üvegkupolát is álmodott, amely lehetővé teszi a fény beömlését az épület belsejébe. A lenyűgöző méretű és díszítettségű állomás a II. világháborúban súlyosan megsérült, de azóta helyreállítva újra egykori fényében ragyog.

Forrás: www.railbookers.com