Vigyázat, UFO landol!

Nevada államban, a sivatag mélyén fut a ’Nevada 375’ néven elhíresült országút, amelyet 1996 óta „Földönkívüli országút”-ként emlegetnek, köszönhetően annak a számolatlanul sok UFO-megfigyelésnek, ami az út mellett történt.

Ezen látogatások nagy része (vagy talán az összes) egyszerűen megmagyarázható, ugyanis az út egy hadi és repülési tesztközpont mellett fekszik. Éppen ezért mindenféle titkos légierő-, űrrepülési, fegyverkezési kísérletek zajlanak itt már az 1950-es évektől kezdve.

A hírnév részben az 51-es körzetnek is köszönhető; ez a nem túl nagy terület arról vált ismertté, hogy az összeesküvés-elméletek fellegvára, repülő csészealjak, földönkívüliek, UFO-észlelések legkedveltebb területe.

Az 51-es körzet valójában a Nevadában található katonai bázis beceneve.

A terület a Groom Lake nevű kiszáradt tóban terül el, melynek déli részén egy nagy területű titkos katonai repülőtér van, ami köré különböző legendák szövődtek már az elmúlt évtizedekben.

Fotó: Ken Lund/Flickr

1989-ben aztán egy Bob Lazar nevű mérnök további olajat öntött a tűzre, amikor tévékamerák előtt állította, hogy földönkívüliek űrhajóján dolgozott az 51-es területen. Az odaözönlő UFO-hívekben az állam meglátta a turizmus lehetőségét, és 1996. február 1-jén hivatalosan is ’Földönkívüli országúttá’ nyilvánította a 375-ös utat.

Rachel apró városkája, az út menti egyetlen település vált a látnivalók központjává. Hivatalos elnevezési ceremóniát rendeztek, ahol a Twentieth Century Fox stúdió emberei mellett ’A függetlenség napja’ című film sztárjai is megjelentek. A Rachel városkájában lévő üzletek meglovagolták a lehetőséget, és a földönkívüli témára fűzték fel tevékenységüket. “The Little A’Le’Inn” bárban például Alien burgert szolgálnak fel. De megtaláljuk itt a Földönkívüli Kutatóintézetet és a ’Fekete postaládát’ is, amelynek 2015-ben lába kélt.

Az autóút egyébként egészen hétköznapinak tűnik.

Fotó: Mrs Airwolfhound/Flickr
Fotó: Ken Lund/Flickr

A Little A’Le’Inn bár, motel és ajándékbolt egyben.

Fotó: Airwolfhound/Flickr
Fotó: Frank Carey/Flickr
Fotó: daikiki/Flickr
Fotó: Bruce Fingerhood/Flickr
Fotó: Spider.Dog/Flickr

Graffiti a Little A’Le’Inn falán.

Fotó: Neerav Bhatt/Flickr

A Fekete postaládát Steve Medlin farmer helyezte ki.

Fotó: endless lazlo/Flickr

Földönkívüli Kutatóintézet.

Fotó: Miss Shari/Flickr
Fotó: John Biehler/Flickr

Forrás: www.amusingplanet.com