Ha sütiben már megbarátkoztunk vele, akkor itt az ideje alkohollal is kipróbálni.

Az az igazság, hogy ha rebarbarát látunk, azonnal járni kezd az agyunk, hogy miként lehetne belőle sütit, fagyit, koktélt, pitét készíteni. Mi imádjuk ezt a különlegességet, érdemes becsempészni a konyhába ezt a savanykás zöldséget!

Azt biztosan tudod, hogy a rebarbara nyersen nem fogyasztható, így mindenekelőtt meg kell főzni, a további felhasználáshoz. Ha ezzel kész vagy, jöhet a rebarbarás pezsgőkoktél!

A művelet:

Először is készítsünk egy rebarbara szörpöt, tegyünk kb. 30 dkg apróra vágott rebarbarát és 5 dkg cukrot egy serpenyőbe. Melegítsük óvatosan, amíg a cukor el nem olvad, és pároljuk meg a rebarbarát. Ezt követően szűrjük le, és az így kapott szörpből egy evőkanálnyit öntsünk fel pezsgővel.

Pezsgő

A rebarbaraszörp egy hónapig eláll a hűtőben, úgyhogy bármikor összeüthetjük ezt a finom, nem mindennapi koktélt. Dekorálhatjuk szezongyümölccsel, például eperrel, ribizlivel, meggyel. Hmm, mennyei!