Fogadjunk, hogy egyiket-másikat még sosem hallottad!

Láz- és fájdalomcsillapítóként jól ismerjük az aszpirint, de ez nem minden, amire használni lehet. Egészen meglepő dolgoknál is bevethető a tabletta, lássuk, hogy hol! Hangsúlyozzuk, hogy a bőrön való alkalmazás előtt kérd ki a bőrgyógyász, háziorvos véleményét is!

1. Csökkenti a pattanások számát

Gyulladásgátló hatásának köszönhetően nyugtatja a gyulladt, pattanásos bőrt. 2-3 tablettát összetörve és citromlével elkeverve vigyük fel a problémás bőrre, és hagyjuk rajta pár percig, mielőtt lemosnánk. Ne használjuk napnak kitett bőrön!

Aszpirin felhasználása

2. Enyhíti a rovarcsípés okozta fájdalmat

Az aszpirin csökkentheti a szúnyog csípését követő duzzanatot, és a viszketést. Oldjunk fel egy tablettát egy kanálnyi vízben, és vigyük fel pár percre az érintett területre.

Aszpirin felhasználása

3. Halványítja a foltokat a bőrön

Az aszpirin tartalmaz egy zsírban oldható összetevőt, amelyet a világosító krémekben, bőrtisztítókban is használnak. Keverjünk el 7 tablettát 3 evőkanál joghurttal és 1 evőkanál mézzel! Vigyük el a megtisztított arcunkra, és hagyjuk dolgozni ezt a maszkot 15 percig. Enyhe hámlasztó hatása miatt csökkenti a foltokat, megakadályozza a pórusok eltömődését.

Aszpirin felhasználása

4. Segít megszabadulni a korpától

A korpától nem csak viszket a fejbőrünk, de látványnak sem szép. A fehér pöttyöktől való megszabaduláshoz mossunk hajat 2 összetört aszpirinnel, amit a normál samponunkhoz keverünk.

Aszpirin felhasználása

5. Bőrtisztítóként is használható

Az aszpirin remek bőrtisztító, segít eltávolítani az elhalt sejteket az arcról. A túlzott zsírosságot is csökkenti, és kitágult pórusokat is összehúzza. Egyszerűen keverjük el vízzel a pirulát és kenjük pár percre az arcunkra. Érzékeny bőrűek csak óvatosan alkalmazzák!

6. Megszünteti a bőrkeményedést a lábon

Puhítja a talpakat, és eltávolítja az elhalt bőrt. 7 aszpirinből és egy fél kanál citromléből készítsünk pasztát, kenjük a talpunkra, és fedjük be egy meleg ruhával, kendővel. 10 perc múlva dörzsöljük át a lábunkat, hogy megszabaduljunk az elhalt bőrtől.

Aszpirin felhasználása

7. Helyreállítja a károsodott hajat

Az egészséges, ragyogó hajért oldjunk fel meleg vízben néhány darab tablettát, és tegyük a vizes hajunkra. Hagyjuk rajta 15 percig, majd öblítsük le!

Aszpirin felhasználása

8. Eltávolítja az izzadságfoltokat a ruháról

Meleg vízben feloldott aszpirint öntsünk a foltra és hagyjuk úgy éjszakára. Másnap szokott módon mossuk ki, és a foltnak nyoma sem lesz.

Aszpirin felhasználása

9. Megszabadítja a szappanmaradékoktól a fürdőkádat

Törjünk össze 5 pirulát és tegyük bele a szokásos tisztítószerünkbe. Hagyjuk a szert hatni fél óráig, majd a feloldott szennyeződéseket töröljük át.

Aszpirin felhasználása

10. Meghosszabbítja a vágott virágok élettartamát

Tegyünk a váza vízébe egy összetört aszpirint, és élvezzük, hogy a virágok sokkal tovább maradnak frissek! Ez a trükk különösen jól alkalmazható a rózsa esetben.

Aszpirin felhasználása