A világrekordnál fontosabb, amit a környezetvédelem érdekében tettek.

Gyakran halljuk, hogy a globális felmelegedés visszafordíthatatlan, megállíthatatlan folyamat. Most az indiai emberek bebizonyították nekünk, hogy semmi sem lehetetlen, a Föld sorsa a mi kezünkben (is) van. Inspiráló példájuk talán másokra is hatással lehet! Örvendetes, hogy vannak még emberek, akik nem pusztán szónokolnak, de megfogják az ásót és cselekednek is, ha az emberiség jövőjéről van szó.

Indiai faültetésFotó: http://www.scoopnest.com/

800 000 önkéntes – tanulók, háziasszonyok, hivatalnokok, egyszerű emberek – vett részt abban a kezdeményezésben Uttar Pradesh tartományban, amelynek során 49.3 millió facsemetét ültettek el egyetlen nap, azaz 24 óra alatt, július 11-én. Ez egy új világrekord, de ami ennél is fontosabb, hogy egy fantasztikus, reménykeltő akció, aminek során India legsűrűbben lakott része remélhetőleg tisztább levegőhöz jut majd.

Indiai faültetésFotó: http://upforest.gov.in/

Indiai faültetésFotó: http://huffingtonpost.com

Az indiai kormány politikája szerint 2030-ra mintegy 95 millió hektárnyi területet terveznek fákkal gazdagítani. Különösen annak fényében fontos lépés ez, hogy India egyes területein rendkívül erős a levegő szennyezettsége. És ezen bizony csak tettekkel lehet segíteni!