A világ tetején.

A Compass Pools nevű cég egészen különleges medencét tervezett egy londoni felhőkarcoló tetejére. Az Infinity London (kb. Határtalan London) névre keresztelt medence minden oldalról nyitott, lélegzetelállító, 360°-os panorámával vár majd egy 55 emeletes ház legtetején, 200 méterrel London városa felett.

A medence maga öntött akrilból készül, ez az anyag átereszti a fényt, így teljesen tisztának tűnik a víz és a falak is.

A medence alja maga is áttetsző lesz, így az épület látogatói akár láthatják is alulról a medencében fürdőzőket. Az úszni vágyók egyedülálló módon, egy forgó lépcsőn keresztül juthatnak el a vízbe, ami a medence aljából tud kiemelkedni.

Egy másik különlegessége a beépített szélmérő lesz – ez az eszköz a szél sebességét méri majd.

A műszer összeköttetésben lesz az épületet kezelő gépekkel, így a fürdőzéshez optimális hőmérsékletű vizet biztosít és arra is ügyel, hogy erősebb szélben ne fújja ki a vizet az utcára.

A tervezés során a megújuló energiaforrások használatára is figyelnek majd, így például a medence felfűtéséhez az épület légkondicionáló rendszeréből nyert felesleges energia szolgál majd.

Érdekesség, hogy itt nem a medence kerül utólag az épület tetejére, hanem az elképzelés „alá” fognak majd egy toronyházat tervezni.

A medence tervezésénél az volt az elképzelés, hogy a látványt semmi se szakítsa meg se fönt, se lent.

Noha a pontos hely, még nem ismert, ahova a medence kerülni fog, az biztos, hogy tériszonyosoknak nem lesz éppen ideális ez a fürdőhely!

Forrás: www.boredpanda.com, képek: www.compass-pools.co.uk