Különleges, saját fejlesztésű rágógumival nyertek versenyt magyar fiatalok.

A napokban is zajló Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) ad idén otthont az élelmiszer-innovációs versenynek, az Ecotropheliának.

A kifejezetten egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett versenyen a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karáról három csapat indult. A csapatok kreativitását is kihívás elé állító erőpróba győztese az ACeBuG Team által kifejlesztett fogszuvasodást gátló hatóanyagot tartalmazó rágógumi lett, így az ő termékük képviselheti hazánkat az Ecotrophelia Europe nemzetközi fordulóján novemberben, Londonban. 2017. november 21-22-én, a Food Matters Live kiállításon.

A rágógumi cukor és allergénmentes, gyümölcskivonatot tartalmazó rágógumi olyan hatóanyagot tartalmaz, ami fogszuvasodást gátló hatással bír. Csomagolása pedig újrahasznosítható anyagból készült.

Az érdeklődők a győztes termékkel 2018. február 7-9. között a Hungexpón megrendezett Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállításon is megismerkedhetnek majd.

Cikkünk megírásához az Agrármarketing Centrum sajtóközleményét vettükalapul.

www.amc.hu