Tanulás a szabadban.

Már elindult az Országos Iskolakert-fejlesztési Program IV. ütemének pályázati felhívása, amelyre óvodák, általános- és középiskolák jelentkezését várják 2022. január 30-ig. A programnak köszönhetően idén összesen 120 új óvoda- és iskolakert létrehozása valósulhat meg, a korábbi ütemekben elkészült 167 intézményi kert folytatásaként.

Az Agrárminisztérium támogatásával folyó projekt hozzájárul ahhoz, hogy a résztvevő óvodások és iskolások megtanulják környezetük helyes és tudatos használatát. A kertek, mint szabadtéri tantermek a közösségi élményeken alapuló ismeretszerzés helyszínéül szolgálnak. A gyerekek alapvető ismeretekkel gazdagodhatnak: megtudhatják, hogy miként lesz egy magból élelmiszer, vagy mire kell a növények nevelésénél figyelni.

Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program célja, hogy a környezettudatos szemlélet átadásával felkészítse a fiatalokat az előttünk álló környezeti kihívásokra, és naprakész információkkal, tapasztalatokkal felvértezve nagyszerű lehetőségként tekintsenek azokra.

A most meghirdetett pályázatra 2022. január 30-ig lehet jelentkezni, és a kiválasztás során számít a pályázatok beérkezésének sorrendje. Az érdeklődés függvényében a pályázat benyújtási határidő 2022. február 20-ig meghosszabbodhat, de jelentős túljelentkezés esetén a pályázat lezárulhat az első jelentkezési szakasz után.

A pályázati felhívás az Iskolakertekért Alapítvány honlapján érhető el.

A program két kategóriában került kiírásra:

I. ÓVODAKERT

Óvodakert kialakítása olyan köznevelési intézmények számára, amelyek képesek kialakítani legalább 40 m2 nagyságú óvodakertet (akár saját óvodaudvaron belül, akár külső helyszínen).

II. ISKOLAKERT

Iskolakert kialakítása olyan közoktatási intézmények számára, amelyek képesek kialakítani legalább 60 m2 nagyságú iskolakertet (akár saját iskolaudvaron belül, akár külső helyszínen).

További információ: iskolakertfp@gmail.com és www.iskolakertekert.hu