Nem manipuláció.

Centuripe egy kis település Szicíliában, a dombok közé bújva elképesztő kilátást nyújt az Etnára. Nem ez az egyetlen varázsa: nemrég szokatlan alakjával hívta fel magára a világ figyelmét.

Pio Andrea Peri, egy 32 éves helyi fotós drónnal készített felvételeket a településről. Centuripe-nek a magasból ugyanis egészen hihetetlen formája van: olyan, mint egy ember. Peri először a Google Earth-on fedezte fel ezt a különös formát, ezután határozta el, hogy drón segítségével készít fotókat. A megfelelő szögből ugyanis Centuripe pontosan úgy fest, mintha egy személy sziluettje lenne, kinyújtott karokkal és lábakkal, sőt vicces jampi frizurával. Peri maga is meglepődött, amikor a közösségi médiába feltöltött képei szélsebesen terjedni kezdtek a világhálón.

Fotó: Pio Andrea Peri

Az egész világot lenyűgözték a felvételek, de sokan voltak, akik manipulációt sejtettek a képek mögött. Azonban többen, miután a Google Earth-on is ellenőrizték a formát, személyesen kértek bocsánatot a feltételezésért.

A fotók elkészítése nem volt egyszerű, türelmet és kitartást igényelt, a drón magassági korlátozásai miatt számtalan képet kellett lőni, majd egymásra tenni, utómunkával összedolgozni. De az végeredmény mindenképp megérte!

Miután a képek nemzetközi figyelmet kaptak, a város polgármestere meghívta a fiatal művészt, hogy egy kiállítás keretében mutassa be a munkáit.

Forrás: www.odditycentral.com