Pillantás a magasból.

Guatape gyönyörű kisváros Kolumbiában. A település fő látványossága egy hatalmas szikla, amely már kilométerekről látható. A 10 millió tonnás kőtömb 200 méter magasra emelkedik ki a körülölelő síkságból.

Maga a formáció szinte teljesen sima, csak az egyik oldalán húzódik végig egy hosszú repedés. A hasadékban 649 lépcső vezet fel a szikla tetejére, a lépcsőzet egy gigantikus öltésnek tűnik, mintha csak összetartaná a kőóriást.

A kődomb legmagasabb része 2035 méterrel a tengerszint felett emelkedik. Aki felmászik a hosszú lécsősoron, egy kis korláttal védett területre és egy épületbe jut, ahol szuvenírt vásárolhat és a kilátóból természetesen a varázslatos látványban gyönyörködhet. Sőt, annak sincs akadálya, hogy megigyunk egy sört vagy együnk néhány falatot.

El Penon de Guatape Medellin Colombia

Guatape Rock Colombia

A masszív kőtömb évmilliókkal ezelőtt formálódott. A terület korábbi lakói, a tahamies indiánok is szent helyként tisztelték a sziklát. A kő északi oldalán hatalmas fehér festett betűket látunk: egy G-t és egy befejezetlen U-t. A szikla tulajdonjogáról hosszú viták folyt a közeli települések: El Peñón és Guatape között. Utóbbi lakói egy napon elhatározták, hogy felírják a település nevét a sziklafalra, így téve pontot az ügy végére. Nem sokkal később El Peñón lakosai észrevették a manővert és leállították a munkálatokat. Így csupán a G és az U egy részét sikerült elkészíteni.

El Penon de Guatape Medellin Colombia

Forrás: www.amusingplanet.com