Varázslatos fényfestés.

A fényfestés lassan a köztudatban is összekapcsolódik Pécs városával, a nyaranta megrendezésre kerülő Zsolnay Fényfesztivál egyre több látogatót vonz. A szervezők úgy döntöttek, hogy a fények varázslatos játékát advent idején sem kell nélkülözniük az ott élőknek, idén télen is szépséges festmények elevenednek meg a házfalakon.

Egészen december 20-ig minden este 16.30-tól 19.30-ig csodálhatjuk meg a dzsámi homlokzatán a Laluz Visuals alkotócsoport fényművészeinek épületfestéseit.

A leginkább várt esemény pedig a gyerekrajzok vetítése lesz, erre advent második és harmadik hétvégéjén (pénteken, szombaton, vasárnap) kerül sor.

A rajzok a ZSÖK (Zsolnay Örökségkezelő NKft.) fényfestő versenyére küldött alkotások, ezeket a templom épülete ihlette. Rengeteg mű érkezett az országból, összesen 1200 pályázat. A legjobbakra december 18-án 17 óráig szavazhatunk, végül majd a legjobbnak ítélt alkotásokat díjazzák is, az eredményhirdetést pedig egy stúdióhelyszínről december 19-én élőben, online közvetítik.

A szervezők a kreatív gyerekek alkotásaiból kategóriánként 60 gyermekrajzot digitalizálnak, ezeket az alkotásokat láthatjuk majd a dzsámi homlokzatán.

Fotó: pecsma.hu
Fotó: pecsma.hu
Fotó: pecsma.hu
Fotó: pecsma.hu
Fotó: pecsma.hu
Fotó: pecsma.hu
Fotó: pecsma.hu

Forrás: pecsma.hu