A legjobb 9 fürdőt listázták!

A CNN szerint lehetetlen Magyarországot úgy felkeresni, hogy az ember nem visz fürdőruhát: az ország területének 80 %-a alatt gyógyvizek csörgedeznek, források fakadnak. A rómaiak alapozták itt meg a fürdőkultúrát, majd a 150 éves török uralom idején végleg eldőlt, hogy Magyarországból fürdő nagyhatalom lesz.

Nem csoda, hogy CNN kiemelten ajánlja a magyar fürdők felkeresését, hangsúlyozza szépségüket, hagyományaikat, kiváló ár/érték arányukat.

Bemutatjuk azt a 9 fürdőt, amit az amerikai hírmagazin kiemelten ajánl.

Egy játszma a vízben

Egy laza fürdőzés, áztatás bármelyik napba beleférhet. Sőt, akár néhány sakkparti is! Az egyik legszebb és legnagyobb fürdőként a fővárosi Széchenyi fürdőt ajánlják.

Fotó: www.szechenyifurdo.hu

www.szechenyifurdo.hu

Csobbanás a sódomb lábánál

Különleges fürdőként az egerszalóki szerepel a listán. Az egykori sódomb helyén ma lusxuigényeket is kielégítő fürdő épült, kinti és benti medencékkel.

salirisresort.hu

Történelmi díszletben

Aki némi történelmi utazásra is vágyik, annak Egerbe érdemes mennie. A bájos kis város őrzi a török idők nyomait, híres várával, minaretjével, rendezett sétálóutcájával várja a látogatókat. Nem beszélve a kiváló termálfürdőjéről!

termalfurdo.egertermal.hu

Földalatti fürdőzés

A miskolctapolcai barlangfürdőt a hazai közönségnek talán nem kell bemutatni. Ám a CNN

újságíróját teljesen elbűvölte a különleges élmény, nem véletlenül!

www.barlangfurdo.hu

Különleges tavon ringatózva

Európa legnagyobb termálvizű tava, a hévízi tó hazánk egyik híressége, amit egyébként is rengeteg külföldi keres fel. Nem csoda, hogy kihagyhatatlanként jelölik a tavirózsákkal, kacsákkal tarkított, ásványi anyagokban gazdag fürdőhely felkeresését. Több, mint szimpla fürdőzés vár itt a látogatókra: kúrák, kezelések, kiegészítő szolgáltatások hada kényezteti a vendégeket.

www.heviz.hu

Óriási élményfürdők

A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum Európa legnagyobb élményfürdője, egy hatalmas szentély, ahol a vízi mókázás minden fajtája és formája terítékre kerül. Medencék, csúszdák, játszóterek elképesztő kavalkádja várja a kicsiket és nagyokat.

www.hungarospa.hu

Hatalmas szauna

Az újságíró nem csak a fürdőkért, de a szaunákért is rajong, és lelkendezve ajánlja Magyarország második legnagyobb élményfürdőjét, a bükfürdőit, a maga 32 medencéjével, és 150 személyes szaunájával.

www.bukfurdo.hu

Stílus a délvidéken

A szegedi neo-reneszánsz Anna termálfürdő bájos építészeti megoldásokkal, műemléképületben várja a fürdőzőket. A város ad otthont a Napfényfürdő Aquapolis-nak is, ami viszont Európa leghosszabb éves üzemelésű vízi csúszdájával és elképesztő színes forgataggal várja a fürdőzőket.

Anna fürdő: www.termalfurdo.hu

Napfényfürdő Aquapolis: www.napfenyfurdoaquapolis.com

Forrás és fotók: edition.cnn.com, Hungary’s hot water hotspots