Közösségi virágültetés.

Idén immár 26. alkalommal indul útjára a környezetszépítő kezdeményezés, amelynek hatására kisebb-nagyobb falvak és városok versengenek a legvirágosabb település címért.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szervezésében zajló megmérettetés évente több, mint 300 települést mozgat meg, amelyhez idén először, hagyományteremtő szándékkal erdélyi települések is csatlakozhatnak.

A verseny célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

Jelentkezni 2019. március 25-től, a pályázat meghirdetése után a www.viragosmagyarorszag.hu weboldalon, a jelentkezési lap kitöltésével lehet.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2019. május 1.

A regisztráció és a részvétel díjmentes.

A pályázóknak a felkészülési és bírálati időszakban az országosan elismert kertész, tájépítész, várostervező, környezetvédő és turisztikai szakemberekből álló szakmai zsűri az értékelés mellett tanácsadást is nyújt.

A zsűri a szakmai értékelésekor fokozottan figyelni fogja a település gondozottságát, tisztaságát is. Érdemes lesz közösséget megmozgatni, a civil szervezeteket, a lakosságot, és a nevelési-oktatási intézményeket is bevonni. Többről van itt szó, mint a virágok kiültetéséről, hiszen pontozzák majd a zöldfelületeket, a környezetvédelmi törekvéseket, a környezeti nevelést, a közösségi részvételt, az önkormányzat felkészültségét is.

További információ:

Kiemelt kép: www.facebook.com/viragosmagyarorszag