Művészet az erdőben.

Egy orosz utcaművész, Jevgenyija Dudnyikova egészen egyedi, élő vásznat talált a festményeihez. Ő nem az épületek falára, hidak oldalára, járdákra fest, hanem a köztereken, parkokban vagy éppen a városszéli erdőben álló fákra. Természetesen a növényeknek nem esik bántódásuk, a Moszkvában élő Dudnyikova ugyanis azokra a felületekre dolgozik, amelyek csupaszak: ahol a fa odvas, vagy a kéreg levált a törzsről. A „Felnagyított valóság” elnevezésű projekt keretében számos fára került ilyen különleges festmény.

Varázslatos lehet, amikor erdőjárás, sétálás, parkban ejtőzés, városszéli kirándulás közben rábukkanunk ezekre a színes kis festményekre.

Meseszerű világ tárul elénk elsuhanó csónakokkal, táncoló lovakkal, biliárdozó alakokkal, álomszerű tájakkal.

Olyan ez, mint egy aprócska titok, amiről ugyan nem csak mi tudunk, de mégis úgy érezhetjük, mintha mi leltük volna meg először, és csak mi ismernénk a csodát. Manapság, amikor a digitális művészet uralkodik, különösen megbecsülendő, ha valaki hagyományos módszerekkel alkot, mégis izgalmas és egyedi dolgok születnek a keze alatt.

Kicsit olyan érzésünk lehet, mintha visszamennénk az időben, és rálelnénk egy kincsre a letűnt korokból. Eggyé válik a természet és a művészet, mi pedig mindkettő közelségét egyszerre élvezhetjük.

Forrás: flopmee.com