Együtt a növényekért.

A Főkert a Zöld Tabánért csoporttal közösen közösségi komposztálóhelyet létesített a Tabánban. Így lehetőség nyílik arra, hogy a közösségi kertészkedés során képződött szerves anyagok összegyűjtésével komposztot állítsanak elő.

Ezzel a tápanyagokban gazdag, értékes anyaggal a tabáni növényeket fogják segíteni, így remény szerint azok még jobban, egészségesebben növekedhetnek majd.

Közösségi komposztálóhely nyílt a Tabánban ???

A Zöld Tabánért csoporttal közösen közösségi komposztálóhelyet…

Közzétette: FŐKERT Nonprofit Zrt. – 2020. november 13., péntek

A komposztálóba dobható és nem dobható anyagok listája megtalálható lesz majd a tároló oldalán kifüggesztve, illetve online formában a Humusz Szövetség Komposztálás közösségben című kiadványában: https://humusz.hu/kiadvanyok/komposztalas-kozossegben-utmutato.

Közösségi létesítményről lévén szó kiemelten fontos, hogy a szabályokat mindenki betartsa, mert csak így készíthető felhasználható komposzt. A keletkező szilárd, morzsalékos, sötétbarna színű, földszerű, magas szervesanyag-tartalmú anyag a mikroorganizmusok és a talajlakó élőlények tevékenységének hatására jön létre. Ez a komposzt teljes értékű táplálék a növények számára, erősíti az immunrendszerüket, javítja a talaj szerkezetét, víz- és hőháztartását, elősegíti a talaj felmelegedését és növeli a hasznos talajlakó élőlények aktivitását.

Forrás: www.fokert.hu, kiemelt kép: www.facebook.com/fokertbp