Ki lesz a példakép?

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Európai Friss Csapat program keresi Magyarország #ZöldségGyümölcsHősét, aki érdekes, inspiráló történetével, példamutató, motiváló tevékenységével hozzájárul a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítéséhez. Aki segít minél több embereknek megérteni, hogy a gyümölcs- és zöldségfogyasztás miért nélkülözhetetlen része az egészséges táplálkozásnak, és miért elengedhetetlen alapköve az egészség megőrzésének, a jó fizikai állapotnak.

A #ZöldségGyümölcsHős címre közösségek – például egy osztály, egy óvoda, egy ovis csoport, egy egyesület vagy épp egy baráti kör – jelölhetnek olyan magánembert, aki munkájával, hobbijával elkötelezetten tesz azért, hogy minél többen megismerkedjenek a zöldségek és a gyümölcsök pozitív hatásaival. Azért dolgozik hivatásszerűen vagy szabadidejében, hogy a 6-18 éves korosztály egyre több zöldséget, gyümölcsöt fogyasszon. Ideális jelölt lehet az olyan személy is, aki történetével a zöldség- és gyümölcsfogyasztást társadalmi-gazdasági szempontból, például a szegénységgel vagy a környezetvédelemmel összefüggésben ösztönzi.

Amennyiben ismersz olyan valakit, aki sokat tesz azért, hogy minél többet megtudjunk, fogyasszunk, jó példával jár elő, kóstolókat szervez, megkedveltet, népszerűsít, akkor feltétlenül javasold őt a díjra!

A pályázat beküldésének a határideje: 2021. szeptember 19. 17 óra.

Eredményhirdetés 2021. szeptember 23-án lesz. A nyertes nemcsak elnyeri a Magyarország #ZöldségGyümölcsHőse címet, hanem a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara benevezi az ENSZ nemzetközi #FoodHero pályázatára is, ahol Magyarországot képviselheti, valamint történetével megjelenhet a Zöldségek és Gyümölcsök Nemzetközi Éve ünnepi eseményein és kommunikációjában. Emellett részt vehet az Európai Friss Csapat ez évi, hazai programjaiban is, valamint céljai eléréséhez támogatóink jóvoltából 100 kg zöldséget és gyümölcsöt kap az őt jelölő közösséggel együtt.

A pályázatokat a zoldseggyumolcshos@havasmedia.hu címen várják.

További információ: #ZöldségGyümölcsHős – Európai Friss Kalandok – Frutti – Veggi