Mézelő ágyások.

A méheket már hivatalosan is a világ legfontosabb élőlényének választották, számos program hívja fel a figyelmet a védelmükre, segítésükre. Mi magunk is sokat tehetünk értük, például méhlegelő ültetésével, vegyszermentes kertészkedéssel vagy épp a helyi méztermelők segítésével.

A legideálisabb, ha a gyerekek már oviskorban megtanulják, hogy miként óvják a természetet és miként segítsék az állatokat, növényeket. Így válik a tudás a mindennapjaik részévé, így lesznek belőlük kertészkedő, nem szemetelő, környezettudatos felnőttek.

Egy most indult pályázat keretében pedig már az óvodák is bekapcsolódhatnak a méhekért indított összefogásba!

A Bioeel pályázatán 5 óvoda nyerhet méhecskebarát kertet. Maga a cég nem véletlenül kampányol a hasznos rovarok megmentéséért, hiszen ők is mézet használnak a fenyőrügysziruphoz. A szirup, amelyet „Erdély aranyának” is neveznek, erősíti az immunrendszert, segít a légúti betegségek esetén – és most a vonalkódok gyűjtögetésével egy kiskerthez is juttathatja a gyerekközösségeket.

A nyertes ovik 50 000 Ft értékben kapnak különféle palántákat és magokat a méhecskebarát kiskert kialakításához.

A nyereményt a talajtípusnak, éghajlatnak megfelelően, kertészmérnökkel közösen választják ki, és természetesen nem küldenek szúrós vagy mérgező növényeket.

Már lehet regisztrálni és pályázni, biztosak vagyunk benne, hogy az ovisok boldogan ültetik és locsolják majd a méhecskék számára készülő méhlegelőt. Hiszen tudják, hogy ha terített asztallal várják a méhecskéket, akkor azok egy igazi kinccsel, finom mézzel hálálják meg a gondoskodásukat!

Pályázati anyag leadási határidő: 2021. április 30.

További információ: fenyorugy.hu