Cserebere, látogatás, értékesítés.

A kerttel kapcsolatos csoportokban tudják, hogy hazánkban rengeteg gyönyörű és értékes magánkézben lévő kert van. Néha csak ámulunk-bámulunk, hogy egyesek milyen szépséges rózsa- vagy kaktuszgyűjteménnyel, netán rododendron-kollekcióval rendelkeznek.

A www.novenygyujto.hu oldal azzal a céllal alakult, hogy összekapcsolja a növénygyűjtőket és a növénybarátokat. A növénygyűjtemények-, látogatható magánkertek tulajdonosai ingyenesen feltölthetik gyűjteményük adatait, látogatási információkat, eladó, vagy cserére szánt növényeik jegyzékét és képeket is erre az oldalra.

Az adatbázisban lehet keresgélni és nézelődni, ehhez nem szükséges regisztrálni. Ha viszont valaki a saját gyűjteményét szeretné bemutatni, akkor rövid regisztráció után készítheti el a növénygyűjtemény adatlapját. Akkor is érdemes adatlapot készíteni, ha valakinek nem látogatható a gyűjteménye, mert ez jelezhető az adatlapon, és az eladó vagy cserére szánt fajlista ekkor is feltölthető. A keresést térképes és téma szerinti rendezés segíti. Az arborétumok és növénybarátoknak ajánlott kirándulóhelyek folyamatosan bővülő választéka teszi teljessé a képet.

Amellett, hogy az adatlap segítségével megtalálnak minket az érdeklődők, most duplán is nyerhetünk azzal, ha regisztráljuk a növénygyűjteményünket. Aki ugyanis 2022. június 15-ig regisztrál és feltölti a gyűjteménye adatlapját, az egy játékon vesz részt.

A játékban a Magyar Mezőgazdaság Kft. a www.novenygyujto.hu weblappal közösen 5 egyéves lapelőfizetést sorsol ki, amelyet a nyertesek a választásuk szerint a Kertbarát Magazinra vagy a Kerti Kalendáriumra válthatnak be. Emellett egy 3 éjszakára/4 napra szóló üdülési lehetőség is gazdára talál majd a Kauten Alapítvány Gyula-Szanazugban (Fehér és Fekete Körösök összefolyásánál) található vendégházába.

A leginformatívabb és leglátványosabb képekkel rendelkező növénygyűjtői adatlapok tulajdonosai bemutatkozási lehetőséget kapnak a Magyar Mezőgazdaság Kft. lapjában vagy internetes felületein.

További információ: magyarmezogazdasag.hu/2022/05/02/novenygyujtemenye-van-mutassa-meg-es-nyerjen