5 dolog, amit vétek lenne a kukába hajítani, ha egyedi és különleges dekorációra vágysz.

A mai fogyasztói társadalomban, ha valaminek már nem vesszük hasznát, rögtön kihajítjuk. Pedig egy kis ügyességgel és kreativitással számos dolog újrahasznosítható, egészen eltérő szereppel bírhat. A DIY dekorációk, használati tárgyak biztosan különlegesek és egyediek lesznek, és büszkeséggel töltenek el, hiszen a te két kezed munkáját fogják dicsérni! Mutatunk 5 dolgot, amit általában kidobunk, ha már nem kell, de most inkább dekorációt készítünk belőlük. Készen állsz?

1. Régi dísztárcsák

Irány a garázs, a dísztárcsák nemcsak a kereken mutatnak jól, de a kertben is megállják a helyüket. Nem is akárhogyan! Egy kis festékspray és műanyag pántok segítségével, könnyen átalakíthatjuk őket nagy színes virágokká. Ezek a virágok aztán nőhetnek a kertedben is, de akár a hátsó falon is szárba szökkenhetnek. Kábelkötegelők, régi ventilátor segítségével még szirmokat is varázsolhatunk rájuk, de fémlemezből vághatunk ki leveleket is.

Dísztárcsák

2. Régi autógumik

Az autó-alkatrészeknél maradva, a következő felhasználható dolog az autógumi. Ezekből egyenesen bútorokat barkácsolhatunk, ahelyett, hogy kidobnánk őket. Nagyon fontos, hogy alaposan lemossad és megtisztítsd őket a felhasználás előtt. Ha ez megvan, akkor keresned kell valami olyan anyagot, amivel megtöltheted őket: a régi párna, takaró tökéletes, de használhatsz akár rizst is. A rögzítéshez ragasztóra, kötelekre lesz szükség, és utána már a mérleghintától kezdve az asztalkáig, bármi lehet belőle.

3. Fa raklap

Ebből valahogy mindig akad a pincében, sufniban. Nincs szükséged új ágyra, virágágyásra, ha raklapból barkácsolsz egyet! Néhány raklap és egy matrac is megteszi, sőt, a DIY ágyad klasszabb lesz, mintha boltban vetted volna. Tisztítsd, majd kedved szerint fesd le őket, és rakd egy rakásba, úgy, hogy egy ágykeretet formázzanak. Utána rakd rájuk a matracot, és kész is a fekhely. Ha belelendültél, ne állj meg, még számos bútor készülhet raklapból.

raklap

4. Mankók

Ha netán volt már eltörve a lábad, esetleg kifordulva a bokád, biztosan lapul otthon egy pár mankó. Lehet, hogy rossz emlékek jutnak róla eszedbe, de ez még nem ok arra, hogy kihajtsd, inkább készíts belőle vidám tárgyat, mondjuk egy polcot! Fordítsd fejjel lefelé a mankókat, és döntsd őket egymásnak, hogy egy háromszöget formázzanak! Három (vagy négy) deszkára lesz szükséged, ezek lesznek a polcok: az elsőt alulra tedd, a fogantyúkra, a középsőt a középső fogókra, a felsőt pedig rögzítsd a tetejéhez minél közelebb. Ha van helyed, még felerősíthetsz egy negyedik polcot is.

Mankóból

5. Borosüvegek

Ha szeretsz fröccsözni, borozni, akkor biztosan halomnyi borosüveg hever valahol, mert rendre elfelejted őket visszaváltani. Ez a videó bemutatja, hogy miként lehet szabályosan levágni a borosüveg alját. Ha ezt megtanulod (vagy más módszert kifejlesztve, de meg tudod csinálni), rengeteg lehetőség nyílik meg előtted a borosüveg újrahasznosítására. Csinos lámpabura, váza, szervírozó tál: vége-hossza nincs az ötleteknek.

Ötlet: http://www.lifehack.org