Őszi Kaktuszkiállítás és -Vásár a Füvészkertben – fókuszban Afrika pozsgásai. A rendezvényre most páros belépőt nyerhetsz, részletek a cikk végén!A vízhiány világszerte egyre több problémát okoz – ám míg mi, emberek aggódva igyekszünk megoldást találni a problémára, a növényvilág már rég kifejlesztette tökéletes prototípusait, a szukkulenseket vagy pozsgás növényeket.

A legismertebb pozsgások a kaktuszok, melyekkel minden kontinensen találkozhatunk, Afrikában azonban különlegesen változatos arcát mutatja ez az egyedülálló növénycsalád.

2016 őszi kaktuszkiállítás

A Kanári-szigetek bennszülött flórája például a szigetcsoport minden szigetén más és más, csak ott előforduló fajoknak ad otthont. A kontinens másik szegletében, Fokföld növényvilága önmagában annyira bámulatos, változatos és egyedülálló, hogy az itt honos növények jelentős része sehol máshol nem fordul elő a Földön.

2016 őszi kaktuszkiállítás

Afrika szukkulensei között találunk apró, pár centiméteres parányokat és hatalmas, fákká fejlődő óriásokat, gömböket, palackokat, és a földfelszín alá rejtőző ablakos növényeket és tövisekkel-tüskékkel felvértezett marcona példányokat.

2016 őszi kaktuszkiállítás

Az esemény látogatói megismerkedhetnek e csodás növényritkaságokkal, valamint kedvükre válogathatnak több hazai kaktuszkertész eladásra kínált növényei közül.

Helyszín: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25.
Időpont: 2016. szeptember 9-11.
Nyitva tartás: 9:00-17:00 óra között

Programok

  • Szeptember 10. 10:00 óra: a kiállítás szakmai megnyitója
  • Szeptember 10. 11:00 óra: szakmai előadás Afrika szukkulenseiről; előadó: dr. Solti Ádám, a Kaktusz-Világ főszerkesztője
  • A kiállítás és vásár ideje alatt szombat-vasárnap játékos gyermekfoglalkoztató várja a legkisebb látogatókat!

Szeretnél belépőt nyerni a rendezvényre?

Akkor nincs más dolgod, csak kedveld a termeszeti.hu facebook oldalát (ide kattintva eléred), és itt, a cikk alá írd oda, hogy szeretnél elmenni a rendezvényre. A 10 szerencsés nyertest a facebookon keresztül értesítjük szeptember 7-én! Sok sikert!