Született séf.

Lenny, az egyéves belföldi szakállasagáma piacra dobta első szakácskönyvét. A gyíkféle apró csésze levesek, miniatűr kekszek, falatnyi sajtok előtt pózolva reklámozza a nem mindennapi receptgyűjteményt.

A szakácskönyv Lenny gazdájának, az amerikai Valerie Musser-nek az ötlete volt, aki szakácsként dolgozik és egy kis catering céget vezet.

Már vagy 10 éve írta a szakácskönyvét, de sosem volt ideje arra, hogy rendszerezze és végső formába öntse. A karantén alatt azonban hirtelen rászakadt a sok szabadidő, amit igazából mindig is keresett. Már jóval korábban vett Lenny-nek egy kis séfsapkát. Fura módon a hüllő rajong a fejfedőkért és imád fotókhoz pózolni. Így jött az ötlet, hogy kicsi adagokat készítsen a kaméleonnak és azzal együtt fotózta le az ételt.

Fotó: www.instagram.com/whosagoodlizard

Minden, a könyvben bemutatott apró étel valódi. A receptek Valerie személyes kedvencei, amelyeket ő szokott a családjának sütni-főzni. A könyv nem várt sikert aratott, az emberek ki vannak éhezve a mókára, önfeledt pillanatokra.

Fotó: www.instagram.com/whosagoodlizard

A nő először az Instagramra tett fel pár képet, amiken Lenny ’főzött’ és a fogadtatás annyira elsöprő volt, hogy Valerie elhatározta, eköré építi fel a szakácskönyvét. Elmondása szerint egyébként az agámának tökéletes személyisége van ahhoz, hogy séffé váljon. Elszánt, céltudatos, igényes. A valóságban persze nem ezeket az ételeket fogyasztja, viszont kézből etetik.

Fotó: www.instagram.com/whosagoodlizard
Fotó: www.instagram.com/whosagoodlizard

A gyíkok nagyon izgalmas élőlények. Képesek álmodni, sőt rémálmaik is vannak és testbeszéddel fejezik ki érzéseiket. A színüket változtatják attól függően, hogy mérgesek, fáznak, vagy kényelemben érzik magukat. Ha a pikkelyek hegye narancssárgára színeződik, az azt jelenti, hogy az állatok nagyon boldogok.

Fotó: www.instagram.com/whosagoodlizard

Forrás: www.goodnewsnetwork.org