Szeresd a bolygót!

Egy környezetvédő aktivista, Faith Patricia Ariokot új világcsúcsot állított fel egy meglehetősen fura kategóriában. A 29 éves ugandai lány 16 órán keresztül ölelt egy fatörzset.

A világ leghosszabb fa ölelése mostantól hivatalosan 16 óra és 6 másodperc.

A Kuala Lumpurban élő elszánt zöld az akciójával arra biztatna mindenkit, hogy ültessen fákat, és óvja azokat. Véleménye szerint a fák a legjobb ’katonák’ a klímaválság elleni harcban. Faith szerint a megfelelő fát kiválasztani olyan érzés volt, mint egy menyasszonyi ruhát felpróbálni, sőt, szerinte egyenesen a fa választotta őt, amikor megpillantotta, tudta, hogy ez lesz az ő fája.

A környezetvédőnek nem engedélyeztek semmiféle pihenőt, a karjait nem vehette el a fa törzséről, és egész végig állnia kellett.

A 16 órás állás során szinte leszakadtak a lábai és a fa durva kérge feldörzsölte a bőrét.

Egyébként ez volt a harmadik alkalom, hogy a lány megpróbálkozott a rekordkísérlettel, elsőre a kamera nem működött, a másodikat pedig egy vihar szakította félbe. Faith ez alkalommal már egy óra elteltével fontolóra vette a feladást, mert élénken élt benne az első két kudarca. A 9. órára már teljesen összetört és abba akarta hagyni, de sikerült összeszednie magát, miután a fa „megvigasztalta”. A lány úgy érzi, hogy a fáknak igazán vannak érzéseik és érzékelik, hogy az emberek min mennek keresztül A fa volt az, aki megadta a szükséges segítséget a folytatáshoz.

Faith abban reménykedik, hogy mindenki, aki a rekordról értesül a nagyvilágban, ösztönzést érez majd, hogy kimenjen és ültessen egy fát.

A szerelem, szeretet szerinte nem csak az emberek de a fák, a bolygók irányába is megmutatkozhat. A legegyszerűbb dolog, amit a Föld felé megtehetünk, ha szeretnénk kimutatni a szeretetünket az az, hogy ültetünk egy fát.

Forrás: www.guinnessworldrecords.com